مبانی نظری و پیشینه تحقیق سقف شیشه‌ای - فایل ناب

مبانی نظری و پیشینه تحقیق سقف شیشه‌ای

  • شناسه : 95430
  • فرمت اصلی : doc
  • تعداد صفحات : 30
  • حجم فایل : 105.41 مگابایت
قیمت : 24000 تومان
  • در صورت مغایرت با توضیحات
  • از طریق چت انلاین و واتساپ
  • دانلود سریع پس از خرید فایل
  • در هر زمان با چند کلیک سریع

مبانی نظری و پیشینه تحقیق سقف شیشه‌ای

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق سقف شیشه‌ای

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 30

 

در تعریف سقف شیشه‌ای گفته می‌شود: به موانع مصنوعی و نامرئی، تصمیمات سازمانی و تعصبات مسئولان سازمان اطلاق می‌گردد که مانع پیشرفت اشخاص باصلاحیت و یا اقلیت‌ها (به‌ویژه زنان) در داخل سازمان‌ها می‌گردد. این اصطلاح به مفهوم نقطه‌ای است که پس‌ازآن اقلیت‌ها و زنان ارتقا پیدا نمی‌کنند. این اصطلاح از دهه ۱۹۷۰ در آمریکا شکل گرفت. امروزه واضح است که در سقف‌ها و دیوارهای نامرئی در اکثر محیط‌های کاری برای اقلیت‌ها و زنان نشات گرفته از اعمال و روش‌های سازمانی و رفتاری وجود دارد که فرصت‌های پیشرفت اقوام و یا نژادهای اقلیت را محدود می‌کند.

امروزه در سازمان‌ها نوعی تبعیض محسوس، ولی نامرئی مشاهده می‌گردد، تبعیضی همچون سقفی که در مسیر رشد و ترقی زنان ظاهر می‌شود و آنها را از حرکت رو به بالا باز می‌دارد. شاید اکنون تعداد زنانی که به پست مدیریت دست می‌یابند بیشتر از گذشته باشد اما تنها تعداد اندکی به رده‌های عالی دست‌یافته‌اند (زهرئی، 1387).

عدم حضور زنان در پست‌های مدیریتی اجرایی، به دلیل نداشتن مهارت مدیریتی نیست، بلکه ناشی از عوامل محیطی و شرایط فرهنگی یا فرهنگ‌سازمانی حاکم بر سازمان‌های شدیداً مردسالار است. امروزه این عقیده در بین بسیاري از زنانی که در مشاغل مختلف به خدمت مشغول‌اند وجود دارد که آنان را به نحو شایسته و مناسب به کار نمی‌گیرند و از توانایی‌ها و قابلیت‌های آنها به‌درستی استفاده نمی‌کنند. بیشتر زنان شاغل بر این باورند که ظرفیت کاري و پتانسیل فکري آنها بسیار بیشتر از آن است که هم‌اکنون مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، زیرا آنها در تصمیم‌گیری‌ها و تدوین سیاست‌ها نقش فعالی ندارند، لیکن در اجراي تصمیماتی که مردان اتخاذ می‌کنند باید فعالانه کوشش کنند.

حضور زنان در پست‌های مدیریتی اندك است و مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که زنان در مسیر پیشرفت شغلی خود در سطوح مدیریتی با مسائل و چالش‌های بسیاري روبه‌رو هستند که این موضوع نه‌تنها در کشورهاي درحال‌توسعه، بلکه در کشورهاي توسعه‌یافته نیز هنوز در حد یک مسئله باقی‌مانده است. به نظر می‌رسد زنان ضمن داشتن مشارکت در فعالیت‌های مختلف، داراي شرایط و امکانات مناسب نیستند. اگرچه آمارها حاکی از پیشرفت زنان در زمینه‌های مختلف می‌باشد، اما شناخت مشکلات موجود در سر راه مشارکت زنان ازجمله در مشاغل بالا و سطوح مختلف مدیریتی باید موردتوجه قرار بگیرد. در علم مدیریت هیچ‌گونه تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد و باید در ارائه پست‌های مدیریتی از نگاه جنسیتی به زنان پرهیز کرد.

طبق بررسی‌های انجام‌گرفته توسط میرسونو فِلِچر[1] (2000) وجود زنان در بالاترین سطوح کسب‌وکار کمیاب و نادر است. زنان تنها 10% از پست مدیریت ارشد در میان 500 شرکت فوچون، کمتر از 4% پست مدیر عاملی، رهبر، نائب رئیس و کمتر از 3% از افراد رده‌بالای شرکت‌های بزرگ را تشکیل می‌دهند(بامبوولا و چمارو[2]، 2013).

شواهد متعددی از بالاتر بودن مردان و تحت نمایندگی بودن زنان در موقعیت‌های رهبری در کشورهای مختلف جهان ازجمله استرالیا (دیویدسون[3]، 2009؛ مگنین[4]، 2010؛ استیل[5]، 2006)، چین (تن[6]، 2008)، فرانسه (بارنت - ورزات و وُلف[7]، 2008)، آفریقای جنوبی (بویسن[8] و اِنکومو، 2010؛ ماتور-هلم[9]، 2006) و ایالت متحده امریکا (اِگلی و کارلی[10]، 2007؛ فسینگر[11]، 2008) وجود دارد (بامبوولا و چمارو، 2013).

اگرچه بسیاری از زنان دارای موقعیت‌های مدیریتی می‌باشند، اما تعداد اندکی از آنانموفق به دستیابی به سطوح بالاتر می‌شوند. نتایج نشان می‌دهد که تنها یک تا پنج درصد از مقامات عالی اجرایی، زن می‌باشند (شارما[12] و همکاران، 2011). همه این مطالعات نشان می‌دهد که مانع یا موانعی در سر راه زنان برای نیل به‌مراتب عالی سازمانی وجود دارد که از آن با عنوان « سقف شیشه‌ای» یاد می‌شود.

برای نخستین بار در سال 1986، مجله وال استریت[13]، با ابداع واژه «سقف شیشه‌ای[14]» تلاش کرد تا تصویری از موانع نامرئی که مانع پیشرفت و ترقی بانوان و گروه‌های اقلیت می‌شود، ارائه دهد (کوپر[15]،2001). ازآنجایی‌که یکی از مهم‌ترین مسائل سازمان‌ها در جهان، برقراری سیستم عادلانه ارتقا بر اساس شایستگی است. علی‌رغم تلاش‌های زیادی که تاکنون در این زمینه انجام‌شده است، اما هنوز سیستم‌های ارتقا در بسیاری از سازمان‌ها ناعادلانه به نظر می‌رسند و نحوه رفتار سازمان‌ها با بانوان و مسیر پیشرفت شغلی و ارتقاء آنها بسیار جای تأمل دارد. به‌هرحال بانوان در حدود نیمی از منابع انسانی سازمان‌ها را تشکیل می‌دهند و به‌خصوص در ایران با توجه به تمایل بیشتر بانوان به ادامه تحصیل و اشتغال در سازمان‌های دولتی، احتمال حضور و فعالیت بانوان در سازمان‌ها رو به افزایش است (پور عزت و همکاران، 1386).

 

1. Meyerson & Fletcher

2. Bombuwela & Chamaru

3. Davidson

4. Magnin

5. Still

6. Tan

7. Barnet-Verzat & Wolf

8. Booysen & Nkomo

9. Mauthur - Helm

10. Egli & Carli

[11] Feseenger

12. Sharma

[13]. Wall Street Journal

14. Glass ceiling

15. Cooper

 

فهرست مطالب

مبانی نظری سقف شیشه‌ای

مفهوم سقف شیشه‌ای

تعاریف سقف شیشه‌ای

مدل‌های مرتبط با ایجاد سقف شیشه‌ای

فرهنگ سازمانی مردسالار

تفاوت‌های سبک مديريت مردان و زنان

موانع و مشکلات ارتقاء زنان در مسئولیت‌های مديريتي

موانع فردي و خانوادگي

موانع انساني

موانع اجتماعي و فرهنگي

علل ایجاد سقف شیشه‌ای

تأثیر سبک رهبری بر جایگاه زنان در سازمان‌ها

سطوح سقف شیشه‌ای

ابعاد سقف شیشه‌ای

فاکتورهای مهم برای جاوانه ساختن سقف شیشه‌ای

فقدان رهبری جدی و بی‌باک در سطوح عالی

محیط کار

تجربه کاری

تعهدات خانوادگی

جامعه‌پذیری

تحصیلات

عوامل برطرف‌کننده سقف شیشه‌ای

مروری بر تحقیقات انجام‌شده

تحقیقات انجام‌شده در داخل کشور

تحقیقات انجام‌شده در خارج کشور

منابع و مأخذ

    قیمت : 24000 تومان

    خرید و دانلود

    • مبانی نظری و پیشینه تحقیق سقف شیشه‌ای

    • شناسه محصول :95430
    • موضوع : مدیریت
    • فرمت اصلی فایل : doc
    • تعداد صفحات : 30
    • حجم فایل: 105.41 مگابایت
برای دانلود فایل کافیه روی دکمه "خرید و دانلود" کلیک کنید تا صفحه "پیش فاکتور خرید" برای شما باز بشه و توی این صفحه مشخصات خودتون رو با دقت ثبت کنید و روی دکمه "پرداخت آنلاین" کلیک کنید و بعد از اینکه توی صفحه بانک مشخصات کارت بانکی خودتون رو ثبت کردید و پرداخت انجام شد ، صفحه دانلود فایل باز میشه و می تونید فایل مورد نظر رو همراه با فایل هدیه به راحتی دانلود کنید.
توی سایت فایل ناب برای هر خریدار یک فایل هدیه در نظر گرفتیم که بلافاصله بعد از اولین خرید ، این فایل رو هم می تونید به راحتی دانلود کنید. لینک دانلود این فایل به همراه لینک دانلود فایل خریداری شده ، بعد از پرداخت به شما نمایش داده میشه. عنوان فایل هدیه "چطور محصولات آموزشی پرفروش بسازیم" هست که قیمتش 29000 تومنه و بصورت رایگان در اختیار شما قرار داده میشه.
بله. بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین ، صفحه دانلود فایل برای شما نمایش داده میشه و می تونید اون فایل رو به راحتی دانلود کنید.
در سایت فایل ناب چند روش پشتیبانی رو برای راحتی شما در نظر گرفتیم تا با سرعت بیشتری به پیام های شما رسیدگی کنیم. برای دریافت سریع فایل می تونید از طریق پشتیبانی آنلاین و یا از طریق شماره های 09192682620 و 09909964245 در واتساپ با ما در ارتباط باشید و ایمیل و شماره همراهی که در زمان خرید ثبت کردید رو ارسال کنید تا فایل رو برای شما بفرستیم. همچنین می تونید از فرم تماس با ما و یا از طریق تیکت در حساب کاربری خودتون این مشخصات رو برای ما ارسال کنید تا فایل رو به ایمیل شما بفرستیم.
اگه فایل با توضیحات همخوانی نداره کافیه از طریق تیکت این موضوع رو به ما اطلاع بدید. ما فایل رو بررسی میکنیم و یا فایل اصلی رو به ایمیل شما میفرستیم و یا اینکه هزینه ای که پرداخت کردید رو به حسابتون برگشت میزنیم. توضیحات کامل تر در این خصوص رو می تونید توی صفحه "راهنمای خرید و دانلود" مطالعه کنید.
برای اینکه در زمان پرداخت آنلاین به مشکل برخورد نکنید باید V P N خاموش باشه و از مرورگرهای موزیلا فایرفاکس و کروم استفاده کنید. و ضمنا در صفحه "پیش فاکتور خرید" مشخصات خودتون رو به شکل صحیح وارد کنید. این موضوع رو در نوشتن ایمیل هم در نظر داشته باشید که ایمیلی که فعال هست و بهش دسترسی دارید رو بنویسید. ایمیل صحیح به این شکله filenab.com@gmail.com